Blogi

IISY Blogi

Sisäilma, rakennusala, sekä mietteitä IISY:n kasvusta yrityksenä.

Viikon Freesi-Teesi #2: Ylipaineistettu tila

Kirjoittajalta Jan-Kristian Westerlund | marras 26, 2018 | 0 kommenttia

Tänään puhutaan paine-eroista ja ylipaineistuksesta. Joissain tapauksissa saattaa olla tarkoituksenmukaista ylipaineistaa joko koko rakennus tai osa siitä. Esimerkiksi eräässä valvomassamme kohteessa oli havaittu sisäilmaongelma. Osa rakennuksesta on jätetty käyttöön ja käyttöön jäävä tila on ylipaineistettu, jotta suljetulta puolelta ei pääse siirtymään epäpuhtauksia käytössä olevaan rakennuksen osaan. Kuitenkin nopeasti havaittiin, että tämä ei ole toteutunut, vaan … Jatka lukemista “Viikon Freesi-Teesi #2: Ylipaineistettu tila”

Lue lisää

Viikon Freesi-Teesi #1: Alipaine alapohjaan nähden

Kirjoittajalta Jan-Kristian Westerlund | marras 21, 2018 | 0 kommenttia

Tänään puhutaan paine-eroista rakennuksessa. Kun koneellisesti vaihdetaan ilmaa, voi syntyä tilanne, jossa kiinteistö on alipaineinen tai ylipaineinen. Kumpikaan tilanne ei ole hyvä, tavoitetaso on lähellä nollaa. Kohteessa, joka on meidän valvonnassa havaittiin, että rakennus on alipaineinen alapohjaan nähden. Syntyy riski, että alapohjassa olevat epäpuhtaudet siirtyvät huoneilmaan aiheuttaen sisäilmaongelmia. Tähän ratkaisuksi ehdotimme alapohjan koneellista tuuletusta ja alapohjan … Jatka lukemista “Viikon Freesi-Teesi #1: Alipaine alapohjaan nähden”

Lue lisää

Olosuhde-Demoni auttoi löytämään sisäilmapalvelun suunnan

Kirjoittajalta Jan-Kristian Westerlund | marras 18, 2018 | 0 kommenttia

Olosuhde-Demoni auttoi löytämään sisäilmapalvelun suunnan IISY:n viiden hengen Dream-Team kokoontui Tammisaareen raikkaassa syyssäässä pohtimaan kuinka tuotamme asiakkaille heidän tarpeitaan vastaavaa lisäarvoa sisäilmaongelmien ratkaisemisessa. Saimme työskennellä todellisessa maisemakonttorissa (ja hyvässä sisäilmassa), kun palasimme jälleen asiakkaalta saamamme arvokkaan kysymyksen äärelle: “Mitä sitten?”. Tosiaan, “Mitä sitten?” -kysymys sysäsi meidät jo yrityksen alkutaipaleella ajattelemaan minkälaista sisäilmatietoa asiakas tarvitsee ja … Jatka lukemista “Olosuhde-Demoni auttoi löytämään sisäilmapalvelun suunnan”

Lue lisää