Sisäilmaoireet

Huonon sisäilman oireet

Sisäilman laatu vaikuttaa meihin niin terveydellisesti kuin taloudellisestikin. Hyvä sisäilma saa meidät työskentelemään tehokkaammin ja voimaan paremmin.

Kiinteistöjen sisäilman laatuun voi vaikuttaa jo pienillä teoilla, kuten huolehtimalla siisteydestä ja ilmanvaihdosta. Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen, sillä ihmiset viettävät keskimäärin 90 % ajastaan sisätiloissa. Huono sisäilma voi aiheuttaa väsymystä, huonovointisuutta ja päänsärkyä, mutta monet tunnistavat huonon sisäilman sen kuivuudesta tai tunkkaisuudesta.

Yksi tärkeimmistä sisäilman laatuun vaikuttavista tekijöistä on ilmanvaihto. Sillä puhdistetaan sisään tulevaa ilmaa epäpuhtauksista ja johdetaan hiilidioksidipitoista ilmaa ulos. Myös liian korkea lämpötila voi pidemmän päälle aiheuttaa terveysriskejä, kuten iho-oireita tai limakalvojen ärsytystä.

Sisäilma vaikuttaa meihin ensisijaisesti hengityksen kautta. Haitalliset yhdisteet kulkeutuvat kehoon ja elimistöön, ja pääsevät sitä kautta vaikuttamaan terveyteemme. Sisäilmaoireiden vaikutukset ovat hyvin yksilöllisiä, ja oireiden voimakkuuteen vaikuttaa esimerkiksi altistumisen kesto ja henkilön geneettiset taipumukset. Tämän vuoksi toinen voi kärsiä voimakkaasti huonosta sisäilmasta siinä missä toinen ei huomaa siinä olevan mitään vikaa. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota yhteenkiin huonoon palautteeseen sisäilmasta, koska yksi henkilö voi oireilla siitä, mitä muut eivät havaitse.

Yleisimmät oireet, joita sisäilmaongelmaisen kiinteistön käyttäjät kokevat, ovat oireet nielussa ja kurkussa, hengitysteissä ja limakalvoissa. Tällaisia oireita ovat kurkkukipu, tukkoisuus ja tulehdukset poskionteloissa ja keuhkoputkessa. Ihon ja silmien reagointi huonoon sisäilmaan ilmenee esimerkiksi kutinana, ihottumana ja ärsytyksenä. Muita oireita ovat muun muassa väsymys, keskittymiskyvyn heikkeneminen, päänsärky, pahoinvointi tai jopa vakavammat hengitystieinfektiot, kuten keuhkokuume tai astma.

Mikäli yllämainittuja oireita ilmenee käyttäjillä, on tärkeää selvittää, johtuvatko ne sisäilmaan liittyvistä syistä. Sisäilmaoireet vaihtelevat yskästä huimaukseen ja toisinaan oireiden aiheuttajaksi ei epäillä sisäilmaa. Sisäilmaa kannattaa tutkia jatkuvasti, jotta vakavilta vahingoilta vältytään käyttäjien ja rakennusten terveys varmistamalla. Freesi-sisäilmapalvelu tuo varmuuden sisäilmasta sekä terveelliset ja tuottoisat olosuhteet kiinteistön käyttäjille. Kun sisäilma on kunnossa, syntyy jopa 35 % vähemmän lyhytaikaisia sairauspoissaoloja ja kiinteistön tuotto voi kasvaa 25 prosentilla. Ennakoiva sisäilmatyö on satsaus, joka kannattaa ja joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Me autamme sinua olemaan parempi sisäilmajohtaja Freesin avulla!

Kiinnostuitko? Onko

 

Jätä soittopyyntö, niin olemme sinuun tuota pikaa yhteydessä.

Käsittelemme antamasi tiedot EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.